Advisa lån - Se vårt omdöme och recension

Sedan år 2011 har låneförmedlaren Advisa hjälpt privatpersoner med att hitta bra lånelösningar.

Läs mer…

Genom att samarbeta med 40 olika svenska banker, kan du här skicka in endast en ansökan men ändå få svar från många olika aktörer samtidigt.

Det är enkelt att skicka in en låneansökan via Advisas hemsida och det enda du behöver är ett BankID och en dator samt en telefon med ett svenskt nummer. Du får alla besked från de olika bankerna inom 1 dygn efter att du signerat din ansökan digitalt. Lånet betalas ut direkt när skuldebrevet också är signerat online.

Via Advisa kan du ansöka om att låna mellan 5 000 – 600 000 kronor och betala av skulden under 1-20 år. Räntan sätts individuellt efter en kreditprövning och ligger på mellan 2,95-26,05%. Den här förmedlaren kan vara ett bra alternativ för dig som fyllt 18 år, tjänar minst 120 000 kronor om året och som inte har något skuldsaldo hos Kronofogden. Men en betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder för att få låna. Läs vidare för mer information om låneförmedlaren Advisa!

Advisa jämför lån från upp till 37 långivare i Sverige, vilket är flest i landet.
Löptid
1 - 20 år
Effektiv ränta
3.01 - 29.27%
Lånebelopp
5 000 - 600 000 kr
Checkmark
Låg ränta
Checkmark
Samla lån
Checkmark
Flera banker - endast 1 UC
Top5Credits star fullTop5Credits star fullTop5Credits star fullTop5Credits star fullTop5Credits star half

Top5Credits recension

Checkmark
Låg ränta
Checkmark
Samla lån
Checkmark
Flera banker - endast 1 UC
Checkmark
Jämför gratis - ej bindande
Checkmark
Sänk din månadskostnad
Checkmark
39 långivare - 1 kreditupplysning
Minus icon
Inte den snabbaste
Advisa jämför lån från upp till 37 långivare i Sverige - sådana som Swedbank, SEB och Bank Norwegian för att nämna bara några exempel. Enligt vår erfarenhet är det lätt och snabbt att jämföra lån och krediter via Advisas tjänst, men det kan ta flera dagar att få pengarna på kontot. Advisa är inte den snabbaste låneaktören på marknaden, men vad gäller omfattningen av jämförelsen är bolaget bland de bästa – om inte den bästa.
Exempel: 310 000 kr på 12 år, effektiv ränta 7,92 %, ränte och avgifter 164 681 kr, totalt kreditbelopp 474 681 kr. Återbetalningstid min 1 - max 20 år. *Effektiv ränta min 3,01% - max 29,27%. Uppdaterat 2020-09-09.
REKOMMENDERAD

Alternativ till Advisa

Dock är det allra bästa med Zmarta att du, med hjälp av en enda ansökan, kan jämföra lån hos ett 30-tal olika banker och långivare.
Löptid
1 - 20 år
Effektiv ränta
2.99 - 29.99%
Lånebelopp
5 000 - 600 000 kr
Checkmark
Låg ränta
Checkmark
Samla lån
Checkmark
Flera banker - endast 1 UC
Checkmark
Låg ränta
Checkmark
Samla lån
Checkmark
Flera banker - endast 1 UC
Checkmark
Samarbetar med 36 banker, t.ex Swedbank
Checkmark
Du kan jämföra även bolån, elbolag eller försäkringar
Checkmark
Snabb och enkel
Zmarta gör samarbete med stora banker som Swedbank, Ikano Bank, Forex Bank, Santander, Marginalen, Collector och Nordax - och många mera. Zmarta strävar efter att hjälpa dig få så många smarta erbjudanden som möjligt. Enligt vår erfarenhet är ansökan relativt grundlig, men å andra sidan så går det också snabbt att fylla i den. Det som är bäst med Zmarta är att det är möjligt att få erbjudanden från till och 36 banker och finansbolag.
Exempel: 180 000 kr på 10 år, effektiv ränta 6,86 %, ränte och avgifter 66 915 kr, totalt kreditbelopp 246 915 kr. Återbetalningstid min 1 - max 20 år. *Effektiv ränta min 2,99% - max 29,99%. Räntor 2020-01-17.
REKOMMENDERAD
Lendo söker lån hos 35 långivare med endast en UC. Oftast får du svar inom 1 minut.
Löptid
1 - 15 år
Effektiv ränta
2.95 - 29.95%
Lånebelopp
10 000 - 600 000 kr
Checkmark
Låg ränta
Checkmark
Samla lån
Checkmark
Flera banker - endast 1 UC
Checkmark
Låg ränta
Checkmark
Samla lån
Checkmark
Flera banker - endast 1 UC
Checkmark
35 långivare med endast en UC
Checkmark
En ansökan tar 2 minuter
Checkmark
Oftast får du svar inom 1 minut
Minus icon
Du kan inte veta på förhand vilka banker som behandlar din ansökan
Lendo är Sveriges största jämförelsetjänst för lån med fler än 35 banker och långivare som samarbetspartners. Lendos jämförelsetjänst är mycket snabb och omfattande: din ansökan skickas upp till 35 långivare – inklusive stora och kända aktörer som Swedbank, Santander och Svea Ekonomi. Du får oftast svar inom 1 minut. Sedan väljer du det lån med bäst ränta och villkor för just dig. Ditt lånelöfte genom Lendo är giltigt i 30 dagar.
Exempel: 300 000 kr på 12 år, effektiv ränta 5,56 %, ränte och avgifter 108 733 kr, totalt kreditbelopp 408 733 kr. Återbetalningstid min 1 - max 15 år. *Effektiv ränta min 2,95% - max 29,95%. Uppdaterat 2020-04-01.
Advisa
Effektiv ränta3.01% - 29.27%
Lånebelopp5000kr - 600000kr
Löptid1 - 20 år
Ålder18+

Recension av Advisa

Att ansöka om lån via Advisa är en ganka enkel historia som består av bara några få steg. Allt sker digitalt och är väldigt enkelt att förstå. Du kan låna mellan 5 000 kronor upp till hela 600 000 kronor utan säkerhet, och dessutom få erbjudanden från olika banker som du kan välja och vraka emellan.

Återbetalningstiden ligger på 1-20 år, vilket är ganska generöst. Räntan kan hamna någonstans mellan 2,95%-26,05% och sätts individuellt efter din kreditupplysning. Men samma kreditupplysning kommer ett gälla för alla bankerna, så du märker inte av någon negativ effekt av detta. Ansökningsprocessen är snabb och likaså svarstiden från bankerna.

Kraven för att få ansöka om lån hos Advisa är:

  • Att du är 18 år gammal
  • Att du tjänar minst 120 000 kr per år
  • Att du är folkbokförd i Sverige
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

1. Starta med att ta dig till första sidan. Där hittar du en lånekalkylator på höger sida, och straxt där under hittar du ansökan. Om du leker lite med kalkylatorn kommer du se hur en eventuell månadskostnad skulle kunna se ut om du lånar via den här aktören. Om du känner att du vill gå vidare kan du även fylla i resten av informationen, såsom e-post, mobilnummer, personnummer, sysselsättning, civilstånd och antal barn. När du är klar klickar du bara på den gröna knappen ”Fyll i ansökan”.

Advisa lånekalkylator och ansökan

2. Nu startar du ditt BankID för att signera själva ansökan och skicka iväg den. När du har gjort detta tar det inte mer än max ett dygn innan du har fått in alla de erbjudanden som du kan få från de olika bankerna. För varje erbjudande som dyker upp får du ett sms så att du vet om att det finns. När du har samlat på dig alla erbjudanden är det upp till dig om du vill acceptera något av dem. Om du gör det måste du signera skuldebrevet digitalt med ditt BankID, och sedan dröjer det max 1-2 dagar innan du har lånet på ditt konto.

Låneerbjudande

När jag var i akut behov av extra pengar inför en viktig resa jag skulle göra, vände jag mig till Advisa eftersom jag gillade tanken på bara en UC men många banker och erbjudanden. Därför skickade jag in en ansökan om att låna 20 000 kronor och betala av skulden under 3 år.

Efter någon timme började de första erbjudanden att trilla in på sms, och inom kort hade jag fått flera olika låneerbjudanden. Jag valde det med bäst ränta, vilket blev 10,33%, och signerade skuldebrevet med mitt BankID online. Dagen efter fick jag in pengarna på kontot.

Ett privatlån via Advisa kan se ut till exempel så här:
Lånebelopp: 100 000 kr/10 år
Effektiv ränta: 5,01%
Månadsbelopp: 1 056 kr
Avgifter: 0 kr
Uppläggningsavgift: beroende på bank
Totalt belopp: 126 693 kr

Observera att detta är endast ett exempel från Advisas:s hemsida och en sedvanlig kreditprövning måste göras innan alla kostnader kan fastställas.

Användarvänlighet

Enligt mig personligen kan det nästan inte vara enklare att genomföra en låneansökan än vad det är på Advisas hemsida. Ansökningsprocessen är otroligt kort och smidig. Jag stötte inte på några tekniska problem eller annat jobbigt, som annars verkligen kan störa hela processen.

Alla olika låneerbjudanden började att rulla in relativt snabbt och jag uppskattade funktionen att jag fick ett sms varje gång. Sedan var det ju bara att välja vilket som passade mig bäst och som hade bäst ränta helt enkelt.

Hemsidan tyckte jag dock var aningen rörig med för mycket information på olika platser som gjorde mig lite förvirrad. Jag höll mig främst till själva ansökan eftersom jag tappade bort mig när jag började att leta information. Jag saknade också en del viktig information såsom att kraven för att ansöka står klart och tydligt någonstans. Det var mycket svårt att hitta.

Kundtjänsten gav mig ett väldigt bra bemötande när jag ringde in, och öppettiderna är generösa då de exempelvis har öppet ända till 20.30 varje vardag och även har öppet på helgerna. Det går att ringa dem samt skicka e-mejl eller ett direktmeddelande via deras hemsida.

Fördelar med Advisa

1. 49 banker, men endast en UC

Detta är en låneförmedlare som samarbetar med 49 olika banker, vilket betyder att din ansökan skickas till alla dessa även om endast en kreditupplysning tas.

2. Snabb ansökan

Kort och enkel ansökan online som inte mer än max 2 minuter.

3. Snabb utbetalning

När du signerat ditt skuldebrev digitalt tar det cirka 1-2 dagar innan lånet finns på ditt konto.

4. Betalningsanmärkning behöver ej vara ett hinder

Om du har betalningsanmärkning behöver det inte vara ett hinder, men du får inte ha en skuld hos Kronofogden.

Nackdelar med Advisa

1. Rörig hemsida

Svårt att navigera och hitta på hemsidan i övrigt.

Företaget bakom

Advisa bildades år 2011 och har sedan dess hjälp privatkunder med att hitta de bästa privatlånen utan säkerhet, samt andra typer av lånelösningar. De samarbetar med 40 olika svenska banker som alla står under tillsyn av svenska Finansinspektionen.

Kundservice

0770 17 50 50
(Mån – tors: 9 – 20:30, fre: 9 – 17, lör – sön: 14 – 18)

E-post

kundtjanst@advisa.se

Address

Advisa AB,
Löjtnantsgatan 21,
115 50 Stockholm

FAQ

Vad är räntan för ett privatlån hos Advisa?

2,95% upp till 26,05%, klicka här för att se vårt ränteerbjudande.

Hur snabbt får jag lånet utbetalt?

Så fort du signerat skuldebrevet digitalt. Cirka 1-2 dagar.

Hur många banker får min ansökan?

40 olika banker.

Hur många kreditupplysningar tas på mig?

Endast en.

Hur mycket får jag låna?

Låna mellan 5 000 – 600 000 kronor

Vad är lånets återbetalningstid?

Återbetalningstiden ligger på 1-20 år.

Våra användares recensioner av Advisa

    User star fullUser star fullUser star fullUser star fullUser star empty
    14.09.2020

    Snabbt och enkelt

    -Amanda
    User star fullUser star fullUser star emptyUser star emptyUser star empty
    07.09.2020

    -Lilly
    User star fullUser star fullUser star fullUser star fullUser star full
    26.08.2020

    Utmärkt service!

    -Hans
    User star fullUser star fullUser star fullUser star fullUser star full
    29.07.2020

    Smidigt och Snabbt!

    -Rosa Petersson
    User star fullUser star fullUser star fullUser star fullUser star empty
    14.07.2020

    Fick ett lån! Tack

    -Elif
    User star fullUser star fullUser star fullUser star fullUser star empty
    02.07.2020

    väldigt lätt

    -Jesper
    User star fullUser star fullUser star fullUser star fullUser star empty
    25.06.2020

    Snabbt

    -Elle
    User star fullUser star fullUser star fullUser star fullUser star full
    04.06.2020

    mycket bra och enkelt

    -Emmanuel
    User star fullUser star emptyUser star emptyUser star emptyUser star empty
    02.06.2020

    fick inget lån

    -Tora Dahl
    User star fullUser star fullUser star fullUser star fullUser star empty
    25.05.2020

    -Linda
    User star fullUser star fullUser star fullUser star fullUser star empty
    23.04.2020

    -Linda
    User star fullUser star fullUser star fullUser star fullUser star full
    20.04.2020

    Mycket bra och snabbt tack!

    -Elias4
    User star fullUser star fullUser star fullUser star fullUser star empty
    16.04.2020

    Allt bra och snabbt !

    -Mohammad Khayot
    User star fullUser star fullUser star fullUser star fullUser star full
    15.04.2020

    Jag fick många erbjudanden. Tack!

    -Frans E.
    User star fullUser star fullUser star fullUser star fullUser star empty
    04.04.2020

    -Michael Dennis
    User star fullUser star fullUser star fullUser star fullUser star empty
    16.03.2020

    -Christy Walton
    User star fullUser star fullUser star fullUser star fullUser star full
    02.03.2020

    De var jättebra!

    -Sven

Berätta om din erfarenhet

Recensionerna