Anyfin lån - Se vårt omdöme och recension

Det kan vara lätt att samla på sig för många krediter och lån som har lite för hög ränta under en tuff ekonomisk period i livet.

Läs mer…

Men som tur är finns det en del finansiella aktörer som endast arbetar med att sänka räntan och månadskostnaden på dina lån och krediter – Anyfin är en av dem! De grundades 2017 och är en nytt fräscht kreditinstitut för konsumenter på den svenska marknaden.

Här kan du snabbt komma igång eftersom Anyfin har ett samarbete med väldigt många av Sveriges lån-och kreditgivare. Det gör att du kan direkt kan få en bedömning av din nuvarande kredit genom att koppla upp dig till databasen via BankID hos respektive kreditgivare – men via Anyfin. De gör sedan en bedömning av din situation genom att göra en kreditupplysning och titta på den uppladdade fakturan. I bästa fall kan de erbjuda dig en omfinansiering till lägre ränta och månadskostnad än vad du redan har och utan att återbetalningstiden förlängs.

Hos Anyfin kan du ansöka om att flytta ditt lån eller kredit upp till 200 000 kronor och räntan sätts individuellt och finns ingen referens för. Om du fyllt 18 år, är folkbokförd i Sverige och inte har några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden de senaster 12 månaderna kan du skicka in en ansökan om omfinansiering. Läs vidare för att se hela vårt omdöme!

4.6
Löptid1 - 120 mån
Effektiv ränta4.02 - 22.01%
Lånebelopp0 - 300 000 kr
  • Anyfin sköter allt åt dig när du godkänt avtalet
  • Snabb ansökan och svar nästan direkt
  • De beviljar inte nya lån
  • Inget låneskydd
Exempel: Om du flyttar ett lån på 13 000 kr till Anyfin, blir besparingen 1 783 kr. Rörliga räntan går från 18.88 % till 9.88 % och den administrativa avgiften från 19 kr till 0 kr. Den nya månadskostnaden blir då 599 kr med 24 månaders återbetalningstid. Den effektiva räntan blir 10.34 %. Totala beloppet att återbetala 14 380 kr. Uppdaterad 2021-11-26.
Anyfin sänker kostnaderna på krediter och delbetalningar upp till 300 000 kr. Enkel tjänst - ta bara ett foto på din faktura och skicka till Anyfin. Resten sköter dom. I snitt har Anyfin sänkt den effektiva räntan med 64 procent.

Alternativ till Anyfin

4.7
Löptid1 - 15 år
Effektiv ränta2.95 - 29.95%
Lånebelopp10 000 - 600 000 kr
  • 40 långivare med endast en UC
  • En ansökan tar 2 minuter
  • Oftast får du svar inom 1 minut
  • Du kan inte veta på förhand vilka långivare som behandlar din ansökan
Exempel: 300 000 kr på 12 år, effektiv ränta 5,56 %, ränte och avgifter 108 733 kr, totalt kreditbelopp 408 733 kr. Återbetalningstid min 1 - max 15 år. *Effektiv ränta min 2,95% - max 29,95%. Uppdaterat 2020-04-01.
3.8
Löptid1 - 20 år
Effektiv ränta3.01 - 29.95%
Lånebelopp5 000 - 600 000 kr
  • Jämför kostnadsfritt och få svar från över 40 banker och långivare
  • Endast en kreditupplysning
  • Ansök på 2 minuter och få besked idag
  • Kan ta flera dagar att få erbjudande
Annuitetslån 150 000 kr, 12 år, nom. ränta 6,4%, start-/aviavg. 0 kr ger eff. ränta 6,59%. Totalkostnad: 215 282 kr eller 1 495 kr/månad (144 avbet.).Återbet. tid 1-20 år. Eff. ränta 3,01%-29,95%.
Anyfin
Effektiv ränta4.02% - 22.01%
Lånebelopp0kr - 300000kr
Löptid1 - 120 mån
Ålder18+

Recension av Anyfin

Hos Anyfin kan du ansöka om att få ditt befintliga lån omfinansierat till en lägre ränta än vad du har idag. Det betyder att du får en lägre månadskostnad men utan att du får en längre återbetalningstid för den sakens skull – och du får mer pengar över i plånboken.

Maxbeloppet för omfinansiering är 300 000 kronor och räntan är individuell. Löptiden: 1 månad – 120 månader, beroende på den nuvarande löptid. Den nominella räntan kan vara mellan 3.95 % och 19.90 %. Den effektiva räntan kan vara mellan 4.02% och 22.01% (uppdaterad november 2021).

För att bedöma din ekonomiska historik och vilken ränta du ska få görs en sedvanlig kreditupplysning. Besked på din ansökan får du nästan direkt. 

Ansökningsprocessen är kort, enkel och genomförs online på några få minuter. Du börjar med att välja den kreditgivare som du har ett lån eller kredit hos som du vill omfinansiera och få lägre ränta på. 

Kraven för att få ansöka om lån hos Anyfin är:

  • Att du har ett befintligt lån/kredit hos en annan långivare
  • Att du är minst 18 år gammal
  • Att du är folkbokförd i Sverige
  • Att du inte har några betalningsanmärkningar senaste 12 mån
  • Att du inte har några skulder hos Kronofogden

1. Starta med att surfa in på anyfin.com. Sedan finns det två vägar till att komma igång. Klicka antingen på knappen “Ansök nu”, eller ladda ner appen först genom att klicka på knappen “Ladda ner appen”.

Anyfin

2. Nu hamnar du direkt i den lista där du ska välja vilket bank du har din skuld hos som du vill omfinansiera via Anyfin. Det finns en lång lista av bolag, men om du inte hittar din bank kan du själv ladda upp en bild på din faktura manuellt och få den bedömd. Den här recensionen är dock baserad på en vanlig ansökan utan inskickande av bilder. Välj nu vilken bank du har den aktuella skulden hos. Skriv in ditt personnummer i rutan som dyker upp och starta ditt BankID.

3. Nu kommer din senaste faktura att laddas upp automatiskt så att Anyfin kan ta en titt på den samt göra en kreditupplysning för att se hur din ekonomi ser ut.

4. Besked och eventuellt erbjudande om ränta kommer straxt därefter och om du vill acceptera erbjudandet kan du signera avtalet med ditt BankID igen! Sedan sköter Anyfin resten med att betala skulden till den bank du har idag inom 2-3 bankdagar.

Låneerbjudande

Jag hade länge gått och grämt mig över ett av mina lån som jag tog i en nödsituation för ett par år sedan. Räntan kändes egentligen alldeles för hög och åt upp en stor del av min månadsinkomst i onödan. Jag hade hört talas om Anyfin och omfinansiering av lån och krediter, så jag bestämde mig för att skicka in en ansökan online eftersom det verkade så smidigt.

Jag hade ett befintligt lån på 20 000 kronor och en ränta på nästan 30% hos en annan bank, som fanns i deras system, så jag ansökte om ett lån på 20 000 kronor och fick svar nästan direkt att de kunde godkänna mitt lån till en ränta på 26%. Jag accepterade erbjudandet då jag tyckte att det lät kanon. Efter det kunde jag bara luta mig tillbaka medan Anifin skötte allt det praktiska med att betala min skuld till min tidigare bank.

En omfinansiering via Anyfin kan se ut till exempel så här:
Lånebelopp: 10 000 kr/12 mån
Effektiv ränta: 9,23%
Månadsbelopp: 874 kr
Avgifter: 0 kr
Uppläggningsavgift: 0 kr
Totalt belopp: 10 486 kr

Observera att detta är endast ett exempel från Anyfin:s hemsida och en sedvanlig kreditprövning måste göras innan alla kostnader kan fastställas.

Användarvänlighet

Ansökningsprocessen upplevde jag som smidig och kort. Det var också enkelt att hitta dit. Det var hur lätt som helst att leta upp din bank i listan, logga in med BankID och sedan få din faktura och lån bedömt.

Hemsidan är trevlig och ganska enkel. Jag tyckte det var enkelt att navigera och hitta information, samt nå kundtjänsten som är öppen alla dagar i veckan med bra öppettider. På vardagar kan du nå dem via chatt kl 08-22 och via telefon mellan 08-17. På lördagar chatt mellan 10-16 och söndagar 10-18. 

Tyvärr erbjuds inget låneskydd hos Anyfin, men det får jag helt enkelt klara mig utan den här gången – det viktiga var att sänka räntan.

Fördelar med Anyfin

1. Snabb ansökan med BankID

Det tar dig endast några minuter att genomföra ansökningsprocessen via deras hemsida.

2. Svar nästan direkt

Beskedet kommer straxt efter att du skickat iväg ansökan.

3. Anyfin sköter allt åt dig när du godkänt avtalet

När du signerat låneavtalet tar banken över och betalar ditt lån, du behöver inte göra något. Bara betala kommande fakturor från Anyfin istället.

4. Tillgänglig kundtjänst

Kundtjänsten har både chatt och telefon samt väldigt generösa öppettider varje dag i veckan.

Nackdelar med Anyfin

1. Inget låneskydd

Många banker kan erbjuda sina kunder ett skydd som du betalar för så att om du exempelvis skulle bli arbetslös kan du få hjälp med att betala en del av skulden. Detta finns inte här.

Företaget bakom

Anyfin är ett relativt nytt kreditgivningsinstitut i Sverige. De grundades 2017 och har nu lanserat sin tjänst för svenska konsumenter. De står under tillsyn av den svenska Finansinspektionen och följer alla lagar och regler för att ge lån och kredit.

Kundservice

Tel: 08 – 665 60 60
Öppet: Vardagar 8-20

E-post: hello@anyfin.com

Chatt: Vardagar 8-22, lör 10-16, sön 10-18

Adress

Postadress:

Anyfin AB,
Drottninggatan 92, 
111 36 Stockholm

FAQ

Vad är räntan för en omfinansiering via Anyfin?

Det går inte att säga eftersom den sätts individuellt utefter dina förutsättningar och historik.

Kan jag låna igen när lånet är betalt?

Nej, syftet med lånet är att sänka dina nuvarande kostnader.

Måste jag ha BankID för att ansöka?

Ja, det måste du.

Vad betyder omfinansiering?

När du får en omfinansiering på ett lån så är det en annan bank som tar över lånet, men som ger dig en lägre ränta.

Hur lång tid tar det innan Anyfin betalat min skuld?

Efter att du signerat ditt låneavtal tar det ca 2-3 dagar innan skulden är betald och flyttad.

Våra användares recensioner av Anyfin

    09.02.2022

    funkat bra och fick lägre ränta snabbt så nöjd hittills

    -kund
    08.12.2020

    Inget att klaga på, snabbt svar och bättre villkor

    -Stina
    16.11.2020

    Funkade bra för mig, gick snabbt att få svar med lägre ränta

    -eric
    02.11.2020

    Snabbt och enkelt

    -Daniel
    02.11.2020

    funkade hur bra som helst för mig, halva räntan så sparar en hel del

    -Emilia
    15.10.2020

    Snabbt och smidigt!

    -Sofia
    09.10.2020

    utmärkt tjäst för samlingslån

    -brander
    26.08.2020

    Mycket nöjd!

    -Erica
    14.07.2020

    -Joakim M

Berätta om din erfarenhet