Lån & Spar Bank lån - Se vårt omdöme och recension

Lån & Spar Bank är en dansk bank som faktiskt grundades redan i slutet av 1800-talet och som kan erbjuda privatpersoner olika former av finansiella lösningar som exempelvis ett privatlån på mellan 50 000 – 500 000 kronor (350 000 kr om du lånar själv), och betala av ditt lån under 2-15 år. Räntan är ganska förmånlig och ligger på mellan 3,04%-9,39% som sätts efter en sedvanlig kreditprövning.

Läs mer…

Här ansöker du online med hjälp av ditt BankID samt ett formulär som ska fyllas i. Beskedet får du inom kort till din e-post och pengarna betalas ut till ett nytt konto hos Lån & Spar Bank så fort du har signerat ditt skuldebrev digitalt.

Du som är minst 18 år gammal, har en fast tjänst som ger en årsinkomst på minst 250 000 kronor och är utan betalningsanmärkningar, kan ansöka om privatlån utan säkerhet hos den här banken. Läs recensionen nedan för att få detaljerad information om ansökningsprocessen och se hela vårt omdöme!

3.9
Löptid2 - 15 år
Effektiv ränta3.04 - 9.39%
Lånebelopp50 000 - 500 000 kr
  • Ingen aviavgift vid digital avi
  • Snabb ansökan
  • Du kan inte få lånet utbetalt till ditt vanliga konto
  • Det krävs två sökande för belopp över 350 000 kr
Representativt exempel: Kreditbelopp 205 000 kr, rörlig årsränta per 2021-12-15 3,23 %, återbetalningstid 10 år, uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 0 kr/månad, premie låneskyddsförsäkring 186 kr/månad, effektiv ränta 3,36 %. Total månadskostnad 2 191 kr, antal avbetalningar 120 st. (annuitetslån). Totalt belopp att betala 263 354 kr. Kredittagare under 65 år ansluts automatiskt till låneskyddsförsäkringen. Försäkringen är kostnadsfri för kredittagaren de tre första månaderna, men ett månatligt belopp motsvarande försäkringspremien debiteras dessa tre månader och används för extraamortering på krediten. Räntan är individuell, 2,95 - 8,95 % per 2021-12-15, och beslutas efter sedvanlig kreditprövning.
År 1880 grundades Lån & Spar Bank i Danmark. Lån & Spar Bank är en förhållandevis ny aktör på den svenska marknaden. Banken ägs till stor del av olika fackföreningar.
Du kan ansöka om Lån & Spar Bank privatlån via vår partner Advisa. Då får du erbjudanden från 35 olika banker samtidigt.

Alternativ till Lån & Spar Bank

4.7
Löptid1 - 15 år
Effektiv ränta2.95 - 29.95%
Lånebelopp10 000 - 600 000 kr
  • 40 långivare med endast en UC
  • En ansökan tar 2 minuter
  • Oftast får du svar inom 1 minut
  • Du kan inte veta på förhand vilka långivare som behandlar din ansökan
Exempel: 300 000 kr på 12 år, effektiv ränta 5,56 %, ränte och avgifter 108 733 kr, totalt kreditbelopp 408 733 kr. Återbetalningstid min 1 - max 15 år. *Effektiv ränta min 2,95% - max 29,95%. Uppdaterat 2020-04-01.
3.8
Löptid1 - 20 år
Effektiv ränta3.01 - 29.95%
Lånebelopp5 000 - 600 000 kr
  • Jämför kostnadsfritt och få svar från över 40 banker och långivare
  • Endast en kreditupplysning
  • Ansök på 2 minuter och få besked idag
  • Kan ta flera dagar att få erbjudande
Annuitetslån 150 000 kr, 12 år, nom. ränta 6,4%, start-/aviavg. 0 kr ger eff. ränta 6,59%. Totalkostnad: 215 282 kr eller 1 495 kr/månad (144 avbet.).Återbet. tid 1-20 år. Eff. ränta 3,01%-29,95%.
Lån & Spar Bank
Effektiv ränta3.04% - 9.39%
Lånebelopp50000kr - 500000kr
Löptid2 - 15 år
Ålder18+

Recension av Lån & Spar Bank

När jag själv skickade in min låneansökan via deras hemsida tyckte jag att processen var relativt enkel. Du behöver bara fylla i ett enda formulär och sedan skicka in det direkt till banken som behandlar ansökan direkt och skickar ett svar inom kort till din mejl. Där ser du vilken ränta du fått och kan välja att acceptera erbjudandet. Om du gör det får du ett sms där det står vilka handlingar du måste komplettera med digitalt. När detta är klart signerar du skuldebrevet med BankID:t och pengarna betalas ut direkt.

Du kan ansökan om att låna mellan 50 000 – 350 000 kronor om du söker ensam, men om ni är två kan ni höja beloppet till 500 000 kronor. Återbetalningstiden är 2-15 år och räntan ligger på 3,04%-9,39%. För att låna via Lån & Spar Bank måste du uppfylla följande krav:

  • 18 år gammal
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Tillsvidareanställning
  • Årsinkomst på minst 250 000 kronor
  • Tillgång till BankID (mobilt eller på fil)

1. För att hitta till ansökan om privatlån klickar du på den kategori som heter ”Produkter” högst upp på sidan. Där väljer du ”Privatlån”.

2. Nu kommer du till en sida där du kan läsa mer om hur hela låneprocessen går till samt en lånekalkylator som du kan använda för att räkna lite på hur det skulle se ut för dig om du blev beviljad ett lån hos Lån & Spar Bank. Om du efter att ha lekt lite med denna önskar gå vidare med din ansökan klickar du bara på knappen ”Ansök om privatlån” för att komma vidare.

Lån & Spar Bank lånekalkylator

3. Nu hamnar du direkt i själva ansökningsformuläret där du ska fylla i hur mycket du vill låna och hur länge du vill betala av din skuld till banken. Sedan är det dina personliga uppgifter som ska fyllas i. Exempelvis ska du ange om du är medlem i någon av de organisationer som banken samarbetar med – det finns ett antal val att kryssa för.

Sedan är det namn, efternamn, personnummer, telefonnummer, e-postadress, sysselsättning, boendeform, civilstånd, samt om du har en medsökande. Sist fyller du i syftet med lånet och väljer om du vill ansöka om låneskydd, och kryssar för rutan om att de uppgifter du lämnat är korrekta. När allt är ifyllt klickar du på ”Skicka ansökan” varpå du måste signera allt med ditt BankID. Inom ett dygn har du fått ett erbjudande och kan signera alla lånehandlingar direkt online och få pengarna utbetalda på en gång till ett konto som öppnas i Lån & Spar Bank i samband med att du signerar handlingarna.

Ansökan om Privatlån

Låneerbjudande

När jag skulle renovera mitt kök hemma var jag tvungen att låna en del pengar. Jag hade hört talas om Lån & Spar Bank tidigare och visste att de hade ganska bra räntor samt en enkel ansökningsprocess, så jag skickade in en ansökan om att låna 50 000 kronor med en återbetalningstid på 5 år.

Efter att jag fyllt i allt som jag skulle online och skickat in ansökan dröjde det inte många timmar innan jag fick ett erbjudande i min mejlkorg. Ansökan blev beviljad och jag fick en ränta på 7,20% som jag accepterade genom att komplettera med de handlingar banken önskade samt signera mitt skuldebrev med BankID:t. Efter en dag hade jag ett konto hos banken och lånet utbetalt dit.

Ett privatlån via Lån & Spar Bank kan se ut till exempel så här:
Lånebelopp: 175 000 kr/10 år
Effektiv ränta: 5,13%
Månadsbelopp: 1 856 kr
Avgifter: 0 kr
Uppläggningsavgift: 495 kr
Totalt belopp: 222 732 kr
Observera att detta är endast ett exempel från Lån & Spar Bank:s hemsida och en sedvanlig kreditprövning måste göras innan alla kostnader kan fastställas.

Användarvänlighet

För min del gick det som en dans att söka lån hos Lån & Spar Bank och efter några få klick och snabbt ifyllande av uppgifter hade jag fått iväg min ansökan. Jag fick dessutom svar snabbt och kunde ta ställning till om jag ville acceptera erbjudandet på ett smidigt sätt.

Jag upplevde inga svårigheter med att hitta på sajten heller utan allt är smart upplagt så att du enkelt ska kunna klicka dig fram och hitta dit du vill. Eftersom, den här banken inte bara sysslar med privatlån så krävs det några klick för att komma just dit.

Bra att det finns en lånekalkylator där du kan räkna lätt på hur månadskostnaden skulle kunna se ut om du blir beviljad ett lån. Även om detta bara är en fingervisning är det alltid skönt att få ett hum om hur det kommer att se ut.

Något som jag verkligen uppskattade med den här banken var att jag kunde ställa mina frågor i deras live chatt! Det är inte många banker som kan erbjuda den tjänsten och det ger verkligen ett mervärde eftersom du kan få snabba och enkla svar den vägen. Jag behövde max vänta några sekunder innan en medarbetare kopplade upp sig och hjälpte mig. Hur bra som helst när det kommer till viktiga saker som ekonomi och lån.

Låneskydd

Jag valde också att teckna ett låneskydd för mitt lån eftersom jag har erfarenhet av att allt inte alltid går som man tänkt sig. Om jag skulle bli sjukskriven eller arbetslös och inte kan betala för lånet så kommer banken då att gå in och betala min månadskostnad under en viss tid. Detta ger jag ett plus i kanten för eftersom denna försäkring ger mig en god natts sömn varje natt. Skyddet kostar 8,5% av din månadskostnad.

Fördelar med Lån & Spar Bank

1. En väletablerad bank

Detta är en bank med rötter ända bak till 1800-talets Danmark, vilket ger en känsla av trygghet.

2. Bra ränta

Räntan är inte så dum alls och slår många andra online banker där ute.

3. Snabb ansökan

Ansökan genomförs genom att fylla i ett formulär på bankens hemsida i ett steg. Svaret kommer nästan direkt.

4. Live chatt

Om du har frågor kan du ställa dem i live chatten som finns på hemsidan och få snabbt svar.

Nackdelar med Lån & Spar Bank

1. Du kan inte få lånet utbetalt till ditt vanliga konto

Om du blir beviljad ett lån öppnas ett konto hos banken där pengarna sätts in.

Företaget bakom

År 1880 grundades Lån & Spar Bank i Danmark som idag är börsnoterat på Köpenhamnsbörsen. Banken ägs till stor del av olika fackföreningar. I Sverige har banken kontor i Malmö och de samarbetar bland annat med Villaägarnas Riksförbund och Hyresgästföreningen.

Kundservice

Tel: 040 – 205 600,
Öppet: 8-17 vardagar

E-post: info@lsb.se

Live Chatt

Adress

Postadress:

Lån & Spar Bank,
Box 4114,
203 12 Malmö

FAQ

Vad är räntan för ett privatlån hos Lån & Spar Bank?

3,04%-9,39%, Klicka här för att se vårt ränteerbjudande.

När grundades banken?

År 1880 i Danmark.

Kan jag teckna låneskydd?

Ja, du kan ansöka om att teckna låneskydd i samband med din ansökan. Det finns dock vissa krav för att bli beviljad.

Hur signerar jag mitt skuldebrev om lånet blir beviljat?

Du signerar skuldebrevet med ditt BankID efter att du fått hadlingarna skickade till dig elektroniskt.

Våra användares recensioner av Lån & Spar Bank

    30.03.2021

    Väldigt trevlig personal. Lätt att förstå samt låg ränta i jämförelse.

    -Stig H.
    16.10.2020

    bra ränta men vilket eländigt namn för ett företag: D

    -Hasse
    05.10.2020

    Tja.. Det här var ok

    -Emmelie
    11.09.2020

    Vilket hemskt namn, men lyckligtvis fungerar bra 😀

    -Elina Fredman
    21.07.2020

    Bara ok

    -Hans Ek
    08.07.2020

    Allt gick smidigt! Snabbt och enkelt

    -Alissa
    01.06.2020

    -James Romeo
    13.05.2020

    Jag har ett konto med dem så det var lätt att använda

    -James Bond

Berätta om din erfarenhet