Lendo lån - Se vårt omdöme och recension

Lendo grundades redan 2007 och har sedan dess hjälpt svenskar att bra lånelösningar utan att behöva fylla din UC med onödiga kreditupplysningar.

Läs mer…

Lendo samarbetar nämligen med 35 olika banker som alla får din ansökan på en och samma gång – sedan är det upp till dig att välja det erbjudande som låter och känns bäst.

Här går det bra att ansöka om att låna mellan 10 000 kr – 600 000 kronor utan att lämna någon säkerhet, till ett räntespann som löper mellan 2,95%-29,95%. Återbetalningstiden är 1-15 år.

Att genomföra en låneansökan hos den här låneförmedlaren tar inte mer än max 2 minuter och du behöver ett BankID för att signera allt online. När du signerat även ditt skuldebrev tar det olika lång tid att få in pengarna beroende på bankens process. Om du signerar med BankID har du normalt lånet på kontot inom 1-2 dagar!

Du som fyllt 18 år och tjänar minst 110 000 kronor kan ansöka om 30 000 kronor och uppåt, om du vill ansöka för ett lägre belopp måste du tjäna minst 100 000 kr per år. En betalningsanmärkning behöver inte alltid vara ett hinder så länge du varit skuldfri hos Kronofogden under minst 6 månader.

Lendo söker lån hos 35 långivare med endast en UC. Oftast får du svar inom 1 minut.
Löptid
1 - 15 år
Effektiv ränta
2.95 - 29.95%
Lånebelopp
10 000 - 600 000 kr
Checkmark
Låg ränta
Checkmark
Samla lån
Checkmark
Flera banker - endast 1 UC
Top5Credits star fullTop5Credits star fullTop5Credits star fullTop5Credits star fullTop5Credits star empty

Top5Credits recension

Checkmark
Låg ränta
Checkmark
Samla lån
Checkmark
Flera banker - endast 1 UC
Checkmark
35 långivare med endast en UC
Checkmark
En ansökan tar 2 minuter
Checkmark
Oftast får du svar inom 1 minut
Minus icon
Du kan inte veta på förhand vilka banker som behandlar din ansökan
Lendo är Sveriges största jämförelsetjänst för lån med fler än 35 banker och långivare som samarbetspartners. Lendos jämförelsetjänst är mycket snabb och omfattande: din ansökan skickas upp till 35 långivare – inklusive stora och kända aktörer som Swedbank, Santander och Svea Ekonomi. Du får oftast svar inom 1 minut. Sedan väljer du det lån med bäst ränta och villkor för just dig. Ditt lånelöfte genom Lendo är giltigt i 30 dagar.
Exempel: 300 000 kr på 12 år, effektiv ränta 5,56 %, ränte och avgifter 108 733 kr, totalt kreditbelopp 408 733 kr. Återbetalningstid min 1 - max 15 år. *Effektiv ränta min 2,95% - max 29,95%. Uppdaterat 2020-04-01.

Alternativ till Lendo

Dock är det allra bästa med Zmarta att du, med hjälp av en enda ansökan, kan jämföra lån hos ett 30-tal olika banker och långivare.
Löptid
1 - 20 år
Effektiv ränta
2.99 - 29.99%
Lånebelopp
5 000 - 600 000 kr
Checkmark
Låg ränta
Checkmark
Samla lån
Checkmark
Flera banker - endast 1 UC
Checkmark
Låg ränta
Checkmark
Samla lån
Checkmark
Flera banker - endast 1 UC
Checkmark
Samarbetar med 36 banker, t.ex Swedbank
Checkmark
Du kan jämföra även bolån, elbolag eller försäkringar
Checkmark
Snabb och enkel
Zmarta gör samarbete med stora banker som Swedbank, Ikano Bank, Forex Bank, Santander, Marginalen, Collector och Nordax - och många mera. Zmarta strävar efter att hjälpa dig få så många smarta erbjudanden som möjligt. Enligt vår erfarenhet är ansökan relativt grundlig, men å andra sidan så går det också snabbt att fylla i den. Det som är bäst med Zmarta är att det är möjligt att få erbjudanden från till och 36 banker och finansbolag.
Exempel: 180 000 kr på 10 år, effektiv ränta 6,86 %, ränte och avgifter 66 915 kr, totalt kreditbelopp 246 915 kr. Återbetalningstid min 1 - max 20 år. *Effektiv ränta min 2,99% - max 29,99%. Räntor 2020-01-17.
REKOMMENDERAD
Advisa jämför lån från upp till 37 långivare i Sverige, vilket är flest i landet.
Löptid
1 - 20 år
Effektiv ränta
3.01 - 29.27%
Lånebelopp
5 000 - 600 000 kr
Checkmark
Låg ränta
Checkmark
Samla lån
Checkmark
Flera banker - endast 1 UC
Checkmark
Låg ränta
Checkmark
Samla lån
Checkmark
Flera banker - endast 1 UC
Checkmark
Jämför gratis - ej bindande
Checkmark
Sänk din månadskostnad
Checkmark
39 långivare - 1 kreditupplysning
Minus icon
Inte den snabbaste
Advisa jämför lån från upp till 37 långivare i Sverige - sådana som Swedbank, SEB och Bank Norwegian för att nämna bara några exempel. Enligt vår erfarenhet är det lätt och snabbt att jämföra lån och krediter via Advisas tjänst, men det kan ta flera dagar att få pengarna på kontot. Advisa är inte den snabbaste låneaktören på marknaden, men vad gäller omfattningen av jämförelsen är bolaget bland de bästa – om inte den bästa.
Exempel: 310 000 kr på 12 år, effektiv ränta 7,92 %, ränte och avgifter 164 681 kr, totalt kreditbelopp 474 681 kr. Återbetalningstid min 1 - max 20 år. *Effektiv ränta min 3,01% - max 29,27%. Uppdaterat 2020-09-09.
REKOMMENDERAD
Lendo
Effektiv ränta2.95% - 29.95%
Lånebelopp10000kr - 600000kr
Löptid1 - 15 år
Ålder18+

Recension av Lendo

Lendo är ett riktigt bra alternativ för att komma i kontakt med flera banker samtidigt utan att din UC påverkas onödigt mycket. Trots att 35 banker får din ansökan görs bara en UC. Ansökningsprocessen är otroligt smidig och enkel och är uppdelad i två steg som du går igenom på deras hemsida. BankID behöver du för att signera och skicka iväg låneansökan, samt i många fall även för att signera ett eventuellt skuldebrev.

Det går att låna mellan 10 000 – 600 000 kronor och din ränta sätts individuellt efter en vanlig kreditupplysning, men kommer at hamna någonstans mellan 2,95%-29,95% och du kan betala av skulden från 1-15 år. Men innan du påbörjar hela processen ska du kontrollera att du uppfyller deras grundläggande lånekrav.

Kraven för att få ansöka om lån hos Lendo är:

  • Du är 18 år gammal minst
  • Folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år tillbaka
  • Ha en fast inkomst från arbete eller pension
  • Årsinkomst på minst 110 000/100 000 kronor
  • Ingen skuld hos Kronofogden sedan 6 mån

1. För att påbörja processen med att ansöka om lån måste du först hitta till Lendos startsida. Där finns det sedan två vägar för att ta dig till ansökan. Antingen via fliken ”Privatlån” uppe till vänster i bild, eller via den lånekalkylator som finns på första sidan. Där kan du också först leka lite med hur ett lån skulle kunna se ut via den här förmedlaren. Om du vill gå vidare fyller du bara i de uppgifter som efterfrågas, som e-postadress, mobilnummer, och personnummer. Sedan klickar du på ”Nästa”.

Lendo Jämför privatlån

2. På nästa steg måste du fylla i lite kompletterande uppgifter för att sedan signera hela ansökan med BankID och skicka iväg den. Inom någon minut börjar de första erbjudanden att dyka upp i din mejlbox. Välj det som du tycker känns bra och signera skuldebrevet med BankID. Max 2 dagar senare har du lånet på kontot!

Låneerbjudande

Jag var vid ett tillfälle i stort behov av lite extra pengar inför en lång resa jag skulle göra under semestern. Men jag kände att jag inte hade lust med att sitta och ansöka om en massa lån hos olika banker och förstöra min kreditvärdighet. Då hörde jag talas om Lendo och bestämde mig direkt för att ansöka om att låna 40 000 kronor och betala av skulden under 3 år.

Mitt lån blev godkänt och jag fick en del erbjudanden inom några minuter. Jag valde ett där jag fick en ränta på 12% som jag accepterade genom att signera mina lånehandlingar digitalt med BankID, och dagen efter fick jag in pengarna på mitt konto.

Ett privatlån via Lendo kan se ut till exempel så här:
Lånebelopp: 100 000 kr/10 år
Effektiv ränta: 6,06%
Månadsbelopp: 1 105 kr
Avgifter: 0 kr
Uppläggningsavgift: 0 kr
Totalt belopp: 132 631 kr

Observera att detta är endast ett exempel från Lendo:s hemsida och en sedvanlig kreditprövning måste göras innan alla kostnader kan fastställas.

Användarvänlighet

Jag uppskattade verkligen hela Lendos ansökningsprocess från början till slut. Det var hur enkelt som helst att få iväg ansökningen online och den bank som jag accepterade betalade ut mina pengar väldigt snabbt – redan dagen efter. Men det kan ju såklart skilja sig åt.

Hemsidan finns heller inga större fel med enligt mig, jag hittade det det jag behövde och tycker att jag fick en bra överblick över hur de arbetar och vilka krav som ställs på mig med mera. Det är ju också otroligt skönt att den här låneförmedlaren gör allt jobb åt dig och att jag inte behöver dra på mig många kreditupplysningar genom att leta lån på egen hand bland olika banker.

Kundsupporten är jag ganska imponerad över eftersom de har öppet alla dagar i veckan med ganska generösa öppettider. Jag uppskattar alltid när jag får bra service och kan komma i kontakt med någon på en gång. Här går det att mejla och ringa med en kort svarstid oavsett vilket.

Fördelar med Lendo

1. Endast en UC trots 35 banker

När du ansöker här skickas dina handlingar till 35 olika banker, men det tas endast en kreditupplysning som registreras hos UC.

2. Snabb ansökan på 2 min

Ansökningsprocessen är uppdelad i två korta steg online.

3. Snabb utbetalning i de flesta fall

De flesta banker online idag erbjuder sina kunder möjligheten att signera skuldebrev via BankID, vilket betyder en utbetalning inom 1-2 dagar.

4. Tillgänglig kundsupport

Kundsupporten har öppet alla dagar i veckan och med ganska bra öppettider.

Nackdelar med Lendo

1. Finns inga

Företaget bakom

Lendo grundades år 2007 och finns idag både i Norge, Danmark, Finland, Österrike och Polen. Detta är alltså  inte en bank utan en låneförmedlare som förmedlar lån via 35 olika banker. Verksamheten står under tillsyn av svenska Finansinspektionen, och det betyder att du kan vara trygg när du lånar via dem.

Kundservice

0771-131310
( mån-tors 8-20, fre 9-17, helger 10-14 )

E-post

kundservice@lendo.se

Address

Västra Järnvägsgatan 21,
111 64 Stockholm

FAQ

Vad är räntan för ett privatlån hos Lendo?

2,95%-29,95%, klicka här för att se vårt ränteerbjudande.

Hur många kreditupplysningar tas på mig?

Endast en kreditupplysning tas.

Kan jag ringa kundtjänsten kvällstid och på helger?

Ja, du kan ringa mån-tors 8-20, fre 9-17, helger 10-14.

Får jag ett eller flera erbjudanden?

Du kan få ett erbjudande men du kan också flera stycken. Det beror på hur många banker som nappar.

Hur mycket kan jag låna?

Låna mellan 10 000 – 600 000 kronor.

Våra användares recensioner av Lendo

    User star fullUser star fullUser star fullUser star fullUser star full
    29.09.2020

    Den bästa

    -Karin
    User star fullUser star fullUser star fullUser star fullUser star empty
    10.06.2020

    Snabb och pålitlig

    -Elvira Johnsson
    User star fullUser star fullUser star fullUser star fullUser star full
    29.04.2020

    Mycket bra!

    -Tove
    User star fullUser star fullUser star fullUser star fullUser star full
    27.04.2020

    Mycket bra!! Väldigt hjälpsam

    -Otto
    User star fullUser star fullUser star fullUser star fullUser star full
    14.04.2020

    Jag fick ett svar snabbt

    -Erikk

Berätta om din erfarenhet

Recensionerna